Home | Het adopteren van een Alaska Malamute gaat op deze manier

Het adopteren van een Alaska Malamute gaat op deze manier

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wil je een hond aanschaffen en is je keus daarbij gevallen op een Alaska Malamute? Dan is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat dit bepaald geen hond voor beginners is.

Als je nog niet eerder een hond gehad hebt, is dit geen ras om mee te beginnen. Niet dat het geen leuke of lieve honden zijn, want dat is beslist wel het geval. De honden hebben echter een baasje nodig dat stevig in de schoenen staat en reeds de nodige ervaring met honden heeft.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Alaska Malamute nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw Malamute!

Een Alaska Malamute adoptie

Als je er als aanstaande hondenbezitter voor kiest een Alaska Malamute in huis te halen, kun je kiezen voor een puppy of een volwassen hond. Wil je een volwassen hond een tweede kans geven en een fijn thuis bieden? Dan kun je deze hond adopteren.

Dit doe je bijvoorbeeld in een asiel of je neemt een hond over van iemand die deze afstaat. Als je naar het asiel of een opvang gaat, tref je daar vrijwel alleen volwassen honden aan. Het komt wel voor dat er pups zitten in de opvang maar dit is maar zelden het geval. Hiervoor dien je naar een erkende fokker van het ras te gaan.

De reden voor afstand is niet altijd negatief

Als een volwassen hond wordt afgestaan, kiezen mensen er soms voor om deze naar het dierenasiel te brengen. Het is tevens mogelijk een hond waar je afstand van wilt doen, zelf aan te bieden, bijvoorbeeld op internet.

Dat is ook de plek waar de meeste mensen eerst kijken als ze op zoek zijn naar een nieuwe huisgenoot. Soms heeft een dier bepaalde problemen waardoor deze wordt afgestaan maar de reden hoeft niet altijd negatief te zijn als naar het dier gekeken wordt.

Let op: Het kopen of adopteren van een Alaska Malamute (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Alaska Malamute Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Redenen waarom een hond wordt afgestaan

Soms ligt het aan het baasje dat bijvoorbeeld niet meer genoeg tijd heeft om voor de hond te zorgen of naar het buitenland vertrekt en het dier niet kan meenemen. Er zijn tal van redenen te bedenken waarom een hond wordt afgestaan. Het is wel altijd slim goed te informeren wat de reden van afstand is.

Zo weet je namelijk als mogelijk nieuwe baas hoe de hond is en waarom er een ander huis voor gezocht wordt. Vaak is afstand doen erg verdrietig voor degene waarvan de hond is dus dat is wel iets om rekening mee te houden.

Voordelen adoptie van een Alaska Malamute

Als je ervoor kiest een Alaska Malamute te adopteren uit het asiel, dan kunnen de medewerkers je daar al veel over de hond in kwestie vertellen. Ervan uitgaande dat je een volwassen hond meeneemt, is het karakter van het dier reeds volledig gevormd en zal dit niet meer veranderen zoals bij een pup nog het geval is.

Een ander voordeel van een volwassen hond adopteren is dat deze met wat geluk al aardig wat training en socialisatie gehad heeft in het verleden, zodat jij daar als baasje geen extra tijd meer hoeft in te steken en de hond al veel kan en goed gehoorzaamt.

Denk bijvoorbeeld eens aan zindelijkheidstraining, waar normaal gesproken veel tijd in gaat zitten als je een puppy aanschaft.

Nadelen adoptie van een Alaska Malamute

Het nadeel van een volwassen Alaska Malamute adopteren is dat je een wat oudere hond in huis haalt waarvan je niet meer de volledige ontwikkeling mee kunt maken. Bovendien kun je, wanneer de hond al wat ouder is, deze minder lang als kameraad hebben, simpelweg vanwege de leeftijd.

Een ander nadeel van een volwassen hond adopteren zit in het feit dat deze ook een rugzakje met zich mee kan dragen, hoewel dat zeker niet bij iedere hond het geval is.

Minder goed gesocialiseerde hond

Is de hond minder goed gesocialiseerd dan gewenst of vertoont deze wat gedragsproblemen, dan is het aan jou als nieuw baasje de taak om dit te verbeteren. Hoewel het een tijdje kan duren en niet altijd mee zal vallen, kan ook een volwassen Alaska Malamute nog heel wat leren.

Waar moet je op letten bij de adoptie van een Alaska Malamute?

Als je een Alaska Malamute adopteert, is het belangrijk om op de volgende zaken te letten:

 • Bepaal eerst voor jezelf of dit ras bij jou als persoon en bij je situatie past;
 • Kijk of jij de hond een goed nieuw huis inclusief gouden mand kunt bieden;
 • Informeer altijd eerst naar het verleden van de hond en vraag na of het dier een rugzakje meedraagt of eventueel problemen heeft;
 • Vraag ook altijd naar de reden waarom het dier wordt afgestaan;
 • Maak altijd eerst rustig kennis met het dier en ga meerdere keren terug naar een opvang om te kijken of jullie samen een goede klik hebben;
 • Is er een match en wil jij de hond graag adopteren? Breng dan thuis alles in gereedheid voordat je de viervoeter ophaalt zodat deze zich welkom voelt en het het dier aan niets ontbreekt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Alaska Malamute

Overweeg je een Alaska Malamute te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Alaska Malamute Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een Alaska Malamute adopteren uit het asiel

Als je een Alaska Malamute gezien hebt op de site van een asiel, neem je het beste eerst contact op met een medewerker. Deze kan je al veel meer over de hond vertellen zodat jij kunt bepalen of je wilt komen kijken om kennis te maken met het dier.

Lijkt het je wel wat? Maak dan een afspraak voor een nadere kennismaking. De mensen van het asiel zullen ook aan jou als mogelijk toekomstig baasje veel vragen stellen zodat ze het beste kunnen bepalen of er een match is tussen mens en hond.

Als er een match is

Meerdere keren terug komen om de hond beter te leren kennen, hoort daar zeker ook bij. Is er een prima match? Dan mag jij de hond meenemen om deze een tweede kans te geven bij je thuis.

Het is natuurlijk uitermate belangrijk dat er een goede klik is en dat jij het dier een gouden mand te bieden hebt, want de hond terug zien komen naar het asiel, is niet de opzet en zeker ook niet prettig voor het dier zelf.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Alaska Malamute?

Bekijk dan het Alaska Malamute Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Alaska Malamutes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Alaska Malamute wilde weten in één compleet e-book!”

Alaska Malamute Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

 • Wil je een Alaska Malamute kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Alaska Malamute zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Alaska Malamute trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Alaska Malamute de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Alaska Malamutes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Alaska Malamute Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Alaska Malamute Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Alaska Malamute Handboek interessant zal vinden.

Welkom Malamute vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!