Inhoudsopgave
Als je een Alaska Malamute puppy wilt aanschaffen, kun je daarvoor het beste naar een goede en erkende fokker gaan die is aangesloten bij een rasvereniging.
Deze fokkers hanteren de strenge regels van de vereniging en stellen altijd de gezondheid van het dier voorop. Wil je een volwassen Alaska Malamute? Ga dan zeker ook eens kijken of je er eentje in het dierenasiel kunt vinden.
👋 Voordat je verder leest…
Hieronder kan je je inschrijven voor onze Alaska Malamute nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.
We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Malamute!
Een Alaska Malamute in het asiel
In een dierenasiel worden wel eens puppy’s geboren omdat er een aanstaande moederhond terecht komt maar dit is niet zo vaak het geval. Er zitten doorgaans erg weinig puppy’s in een asiel maar vooral volwassen honden.
Dit wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat je er geen geweldig leuke kameraad kunt vinden, want ook volwassen honden verdienen een tweede kans en zijn meer dan de moeite waard. Als je een Alaska Malamute wilt adopteren, zijn er een aantal zaken waar je mee rekening dient te houden. We hebben daarom de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.
De reden voor afstand is niet altijd negatief
Veel mensen denken dat honden enkel om negatieve redenen in het asiel terecht komen maar dit is niet waar. Er zitten zeker honden die gedragsproblemen vertonen, een rugzakje met zich meedragen en daarom afgestaan zijn.
Dit is echter lang niet altijd het geval. Er komen ook honden in het asiel terecht waar niks mee is maar waar bijvoorbeeld niet meer voor gezorgd kan worden omdat het baasje is overleden, naar het buitenland gaat of niet voldoende tijd heeft. Voor zo’n hond wordt dan een fijn nieuw thuis gezocht.
Let op: Het kopen of adopteren van een Alaska Malamute (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Alaska Malamute Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.
Voordelen adopteren van een Alaska Malamute uit het asiel
Als je ervoor kiest een volwassen Alaska Malamute te adopteren, is het voordeel daarvan dat de hond al aardig wat kent. Zeker als de hond een goede training en socialisatie heeft genoten als puppy, kun jij daar als baasje veel plezier aan beleven en hoef je het dier niet alles meer te leren.
Bovendien is het karakter van een volwassen hond reeds volledig gevormd zodat jij precies weet wat je van de hond kunt verwachten. Een Alaska Malamute heeft pas rond de leeftijd van drie jaar zijn uiteindelijke postuur bereikt dus is de hond nog jonger, dan kun je deze nog zien groeien.
Nadelen adopteren van een Alaska Malamute uit het asiel
Als je voor het adopteren van een volwassen Alaska Malamute kiest, kan dat ook wat nadelen met zich meebrengen. Zo kun je om te beginnen de hond niet meer vanaf puppy leeftijd zien opgroeien. Als je voor een volwassen hond kiest die reeds op leeftijd is, kun je er minder lang van genieten maar dat neemt natuurlijk niet weg dat je nog veel samen kunt ondernemen.
Een volwassen hond die een slechte of geen socialisatie heeft genoten, kan gedragsproblemen vertonen dus het is belangrijk dat je daar als baasje tegen bestand bent en er op de juiste manier mee om kunt gaan.
Waar moet je op letten bij de adoptie van een Alaska Malamute?
Heb je een Alaska Malamute in het asiel gezien die je wel wat lijkt en waar je graag kennis mee wilt maken? Dan is het verstandig eerst het asiel te bellen. Zo kun je reeds wat meer informatie inwinnen over het dier en een afspraak maken.
Kennismaken is erg belangrijk omdat je zo weet of je een klik met het dier hebt. Ook al heeft de adoptiehond wellicht een rugzakje, dan is het nog altijd belangrijk om het dier een tweede kans te geven.
Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Alaska Malamute
Overweeg je een Alaska Malamute te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Alaska Malamute Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!
Klik hier om het boek te bekijken →
Hoe gaat de adoptie van een Alaska Malamute in zijn werk?
Als je een hond adopteert uit het asiel of een opvang, dien je natuurlijk eerst kennis te maken met het dier. Op die manier kun je de hond leren kennen en kan er gekeken worden of jullie een goede match hebben. De medewerkers van het asiel zullen je meer keren terug laten komen om te kijken hoe dit gaat.
Zo kun jij dan bijvoorbeeld met de Alaska Malamute gaan wandelen om te zien of jullie het samen leuk hebben.
Kijken of er een match is
De medewerkers van het asiel kunnen je niet alleen veel over de achtergrond en het karakter van het dier vertellen maar zullen ook vragen aan jou stellen. Zo komen zij er ook goed achter hoe jij in elkaar steekt, hoe je persoonlijke situatie is en wat jij voor het dier kunt betekenen.
Zien zij namelijk geen goede match, dan krijg je de hond ook niet mee. Omdat een Alaska Malamute bepaald geen hond voor beginners is, zullen ze zeker naar je ervaring met honden vragen.
Een Alaska Malamute adopteren uit het asiel
Als je een Alaska Malamute gevonden hebt in het asiel waarmee je een goede klik hebt, dan zal de keus snel gemaakt zijn en mag je de hond mee naar huis nemen. In het asiel betaal je voor een volwassen hond een paar honderd euro. Dit is voor de kosten die zij daar voor het dier gemaakt hebben.
Niet ieder asiel rekent dezelfde prijs maar je kunt op voorhand altijd informeren hoeveel het is. De kosten voor een herplaatser zijn aanzienlijk lager dan voor een Alaska Malamute puppy.
Zorg dat thuis alles in gereedheid is gebracht voor de komst van de hond
Als je de hond in huis neemt, zorg er dan voor dat je, voordat je je nieuwe kameraad ophaalt, alles hebt wat je nodig hebt voor het dier. Denk aan een mand, riem, speelgoed, voer enzovoort.
Als je hond in een gespreid bedje terecht komt, voelt hij zich welkom en zal hij zich ook snel thuis voelen. Houd er altijd rekening mee dat je de hond de tijd geeft om te wennen. Dit kan even duren maar dat is natuurlijk niet meer dan logisch.
Zorg dat je hond zich welkom voelt
Ook een volwassen hond verdient een tweede kans en er is helemaal niks mis met een hond uit het asiel halen. Ook daar kun je veel mee beleven en als jullie samen van alles ondernemen, zal je Alaska Malamute een blij dier zijn dat zich gewenst voelt en zeer loyaal is aan zijn mensen.
Nog meer leren over jouw (toekomstige) Alaska Malamute?
Bekijk dan het Alaska Malamute Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.
Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!