Home | Alaska Malamute Giant: ontdek deze geweldig mooie hond

Alaska Malamute Giant: ontdek deze geweldig mooie hond

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Alaska Malamute is een grote hond. Binnen het ras zijn twee soorten te onderscheiden want er bestaat namelijk ook een Giant Malamute die nog een flink stuk groter is dan zijn broers en zussen met de standaardmaat.

Wil je graag een heel grote hond? Dan komt de Alaska Malamute Giant daarvoor zeker in aanmerking. In deze tekst kun je lezen over de bijzondere kenmerken van dit grote dier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Alaska Malamute nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Malamute!

De Alaska Malamute Giant is een bijzonder grote hond

De Alaska Malamute Giant is een variatie op het ras die gecreëerd is met de grootste pups die er waren. Op die manier wordt het resultaat natuurlijk vanzelf groter en ontstaat de Giant.

Daar waar een standaard Malamute gemiddeld zo rond de 35 kilo weegt, kan de Giant versie van het ras wel tot 70 kilo wegen dus dat is met recht een flinke hond te noemen. De hond heeft daarbij ook een schofthoogte die vaak meer is dan 75 centimeter.

De Alaska Giant is een prima werkhond en gezinshond

De Giant Malamute is een hond die prima ingezet kan worden als werkhond. Het dier is zeker niet lui en wil graag werken voor zijn baas. Daarmee maak je de grote en sterke hond ook het gelukkigst. Dit wil niet zeggen dat de hond niet geschikt is als familiehond.

Het grote dier kan zeker worden gehouden als gezinshond maar dient dan reeds als puppy goed te worden gesocialiseerd en leren wennen aan de andere gezinsleden. De hond is natuurlijk geen huisgenoot waarmee je heel de dag knuffelt en door zijn enorme postuur bepaald geen schoothondje.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Alaska Malamute wordt ook uitgebreid behandeld in Alaska Malamute Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wat is belangrijk als je een Alaska Malamute Giant aanschaft?

Wanneer je een Alaska Malamute Giant aanschaft, houd er dan rekening mee dat je deze hond natuurlijk niet op een appartement of in een kleine woning kunt houden. Daar is simpelweg niet voldoende ruimte voor het dier om goed uit de voeten te kunnen.

Daarnaast is het erg belangrijk dat het dier voldoende ruimte krijgt om flink te kunnen rennen. Een grote tuin is natuurlijk ideaal voor deze reus, maar je zult als baasje ook lange wandelingen met je huisdier moeten maken en deze moeten inzetten voor allerlei klusjes. Dat doet de hond niet alleen graag maar het gaat tevens verveling tegen.

De Alaska Malamute Giant is geen hond voor beginners

De Alaska Malamute Giant is geen hond voor beginners. Het dier staat er om bekend dat het koppig kan zijn en een eigen wil heeft. Dat is niet erg maar als de hond eenmaal volwassen is, dien je hem nog wel de baas te kunnen.

Het is daarom uitermate belangrijk dat je je Alaska Malamute Giant zo jong mogelijk meeneemt naar de hondentraining om het dier te socialiseren en contact te leggen met andere honden. Zo leert de reus goed met andere dieren omgaan en zal dit op latere leeftijd ook makkelijker gaan.

De Alaska Malamute is geen hond voor kleine kinderen of oudere mensen

De hond is niet geschikt voor gezinnen met kleine kinderen maar ook niet voor oudere mensen. Je hebt namelijk als baasje aardig wat te houden als je met het dier gaat wandelen. Bovendien moet het baasje van een dergelijke hond erg van beweging en actief bezig zijn houden.

Kleine kinderen kan de hond met gemak omlopen hoewel het dier het niet slecht bedoelt. Hij is zich nu eenmaal niet bewust van zijn grootte. De hond kan nogal luidruchtig zijn dus dat is zeker iets om rekening mee te houden. Veel blaffen doet de Alaska Malamute doorgaans niet maar zo nu en dan eens goed janken is zeker aan de orde.

Verschillen in het uiterlijk tussen beide Malamutes

Nu is de Alaska Malamute Giant al erg groot, ook ten opzichte van zijn wat kleinere soortgenoten maar heeft de hond vaak nog wat langer haar waardoor deze nog groter lijkt. Een ander verschil met de standaardmaat Alaska Malamute zit in de ogen: de Giant heeft altijd donkere of amber kleurige ogen maar deze zijn nooit blauw. Daarnaast heeft de hond altijd witte vlekken op de poten, buik en de snuit.

De vacht van de Alaska Malamute Giant

Wat de vacht van de Alaska Malamute Giant betreft, kan het volgende gezegd worden: de hond heeft een dubbele vacht die het dier goed warm houdt. De ondervacht is heel dik en voelt als wol aan. De deklaag is vrij grof.

Het is daarom erg belangrijk de vacht van je Alaska Malamute Giant goed te verzorgen door deze regelmatig te borstelen. Zo haal je er alle losse haren en klitten die mogelijk voor irritatie kunnen zorgen, allemaal netjes uit. Zorg er altijd voor dat je een borstel gebruikt die geschikt is voor de langere vacht van de Alaska Malamute.

Leer alles over jouw lieve Alaska Malamute

Wil je álles leren over jouw Alaska Malamute? Bekijk dan ook het Alaska Malamute Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Karakter van de Alaska Malamute Giant

De Alaska Malamute Giant heeft een groot aantal overeenkomsten met zijn kleinere soortgenoten als er naar het karakter van de hond gekeken wordt. Het is een prima gezinshond, die met nagenoeg iedereen kan opschieten. Het is een loyale hond die zijn mensen beschermt maar niet snel agressief zal worden.

De hond is erg gefocust op werken en op jagen op kleinere prooien. Door zijn tamelijk imposante uiterlijk zal de hond mensen of andere (kleinere) honden schrik aan kunnen jagen maar indien de hond goed gesocialiseerd is, hoef je er niet teveel van te vrezen.

De hond is wel erg beschermend naar zijn eigen mensen dus doe deze geen kwaad of je loopt kans dat de reus op je komt afgestormd.

Zorg voor veel beweging en uitdaging voor je Alaska Malamute Giant

De grote Alaska Malamute heeft een goede en vroegtijdige opvoeding nodig. Je dient als baasje de hond in veel dingen te betrekken zodat hij zich geliefd voelt en de kans krijgt te werken en lekker actief bezig te zijn. Het kan een bijzonder koppige hond met een eigen wil zijn maar als jij als baasje duidelijke commando’s geeft en de hond consequent blijft trainen, zal hij je volgen.

Zorg er altijd voor dat de hond niet de baas wordt maar dat jij dit blijft. Dit is natuurlijk bij een hond met een dergelijk formaat erg belangrijk. Zo heb je er een super lieve en trouwe kameraad aan!

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Alaska Malamute?

Bekijk dan het Alaska Malamute Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Alaska Malamutes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Alaska Malamute wilde weten in één compleet e-book!”

Alaska Malamute Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Alaska Malamute kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Alaska Malamute zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Alaska Malamute trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Alaska Malamute de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Alaska Malamutes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Alaska Malamute Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Alaska Malamute Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Alaska Malamute Handboek interessant zal vinden.

Welkom Malamute vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!