Home | Een betrouwbare Alaska Malamute fokker herken je op deze manier

Een betrouwbare Alaska Malamute fokker herken je op deze manier

⏱ Leestijd: 4 minuten

Heb je interesse in een Alaska Malamute puppy? Dan ga je daarvoor het beste naar een erkende en betrouwbare fokker. Deze stelt de gezondheid van het dier altijd voorop en fokt volgens de regels van de rasvereniging waarbij hij of zij is aangesloten.

Zo heb jij de beste kans dat je een blije, speelse en gezonde pup mee naar huis neemt. Als je een Alaska Malamute pup wilt kopen, houd dan rekening met de volgende zaken als je naar een fokker gaat.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Alaska Malamute nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Malamute!

Wat is belangrijk om op te letten als je naar een Alaska Malamute fokker gaat?

Het is belangrijk dat je goed weet waarop je moet letten als je voor een puppy op pad gaat. Een Alaska Malamute is niet geschikt voor mensen die nog niet eerder een hond gehad hebben of er geen ervaring mee hebben.

Het zal dus waarschijnlijk niet de eerste keer zijn dat je bij een fokker naar een puppy gaat kijken. Lees de volgende tekst eerst door zodat je je geheugen weer wat kunt opfrissen en weet wat belangrijk is om op te letten als je naar een fokker gaat.

Bel eerst de Alaska Malamute fokker op voor meer informatie

Het is het handigst om eerst op internet te kijken waar je een goede fokker van Alaska Malamute pups kunt vinden. Kijk zeker op de site van de rasvereniging zodat je een fokker vindt die daarbij is aangesloten.

Heb je een adres gevonden dat je wel wat lijkt of dat bijvoorbeeld niet zo ver van huis is? Bel dan altijd eerst op voor meer informatie. Een goede fokker heeft niets te verbergen en kan je al wat meer vertellen over de pups en alle mogelijkheden.

Is het een fijn gesprek en staat de fokker je wel aan? Maak dan een afspraak om naar de puppy’s te komen kijken.

Let op: Het kopen of adopteren van een Alaska Malamute (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Alaska Malamute Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Informeer bij andere mensen naar hun ervaringen met de Alaska Malamute fokker

Veel fokkers hebben een eigen website waarop je veel informatie kunt vinden. Soms staan daar ook de reviews en ervaringen van mensen die je reeds voorgingen in de aanschaf van een Alaska Malamute puppy, op. Zo niet, dan kun je ook proberen om met mensen in contact te komen die een puppy bij de fokker waar jij naartoe wilt gaan, hebben gehaald.

Zo kun je vragen naar hun ervaringen met de fokker en op basis daarvan voor jezelf bepalen of je een afspraak maakt of nog liever even verder zoekt.

Kijk bij de Alaska Malamute fokker hoe het eruit ziet als je er eenmaal bent

Heb je een afspraak gemaakt om naar een nestje met Alaska Malamute pups te komen kijken bij een fokker? Dan is het belangrijk om het volgende te doen als je er eenmaal bent. Kijk goed rond hoe het eruit ziet. Is alles netjes en schoon? Hebben de pups en de moederhond een fijne plek om te liggen, te spelen en zien ze er blij en speels uit?

Dan is dat al een goed teken dat je bij een prima fokker terecht gekomen bent. Je mag bij een goede fokker vaak al eerder komen kijken dan dat de pups het nest mogen verlaten, om kennis te maken en meer over het ras te weten te komen. Een goede fokker heeft dan ook niks te verbergen.

Alaska Malamute fokker die is aangesloten bij een rasvereniging

Kijk bij je keuze voor een goede fokker altijd eerst of deze is aangesloten bij een rasvereniging. Indien dit het geval is, weet jij dat deze fokker zich aan de regels van deze vereniging moet houden en die zijn vaak erg streng.

Fokkers die zijn aangesloten bij een rasvereniging, werken vaak samen met anderen zodat ze de Alaska Malamute zo raszuiver mogelijk kunnen houden en honden fokken met gezonde ouders die een goede match zijn.

Een fokker die niet is aangesloten bij een rasvereniging hoeft niet per definitie slecht te zijn, maar je hebt dan niet de garantie dat er volgens de geldende regels wordt gefokt.

Zorg dat je alle papieren meekrijgt van de Alaska Malamute fokker

Als je een raszuivere Alaska Malamute puppy aanschaft, horen er de nodige papieren bij het dier. Zorg er altijd voor dat je deze allemaal meekrijgt. Een Alaska Malamute puppy is minimaal één keer gevaccineerd en vaak al behandeld tegen vlooien, teken en wormen.

Deze behandelingen staan in het paspoort van de hond. Hierin vind je tevens het nummer van de chip die de pup gekregen heeft. Het kan zijn dat je Alaska Malamute een beperkte registratie heeft. Zorg dat je de papieren die daarbij horen meekrijgt. Dit geldt uiteraard ook als je pup een volledige registratie en stamboom heeft.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Alaska Malamute

Overweeg je een Alaska Malamute te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Alaska Malamute Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De prijs verraadt vaak al veel over de Alaska Malamute fokker

De prijs die je voor een Alaska Malamute puppy betaalt, kan nogal uiteenlopen. Als je een puppy vindt die voor minder dan €500 wordt aangeboden, dan kun je er vrijwel zeker van uit gaan dat het geen raszuivere hond is of dat je met een broodfokker te maken hebt.

Deze laatste moet je te allen tijde vermijden want je loopt bij een dergelijke fokker kans dat je een zieke pup meekrijgt. Je betaalt beter wat meer voor je nieuwe huisgenoot zodat je weet dat je een gezond dier mee naar huis neemt.

Zorg dat je puppy zich welkom voelt

Heb je een goede fokker gevonden en ben je al minstens één keer naar een nestje met pups wezen kijken om ermee kennis te maken? Heb je een klik met een puppy die je, wanneer deze eenmaal oud genoeg is, mee naar huis mag nemen? Zorg er dan op voorhand voor dat je thuis alles in gereedheid gebracht hebt voor de komst van je nieuwe huisgenootje.

Zorg voor voer, snoep, speelgoed, een zachte mand en alles wat je maar nodig hebt. Zo voelt je Alaska Malamute puppy zich snel thuis en kan het dier goed wennen aan de nieuwe situatie. De hond zal snel vriendjes zijn met iedereen en als je voor een goede opvoeding en socialisatie zorgt, heb je een lieve en fijne kameraad in huis.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Alaska Malamute?

Bekijk dan het Alaska Malamute Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Alaska Malamutes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Alaska Malamute wilde weten in één compleet e-book!”

Alaska Malamute Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Alaska Malamute kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Alaska Malamute zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Alaska Malamute trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Alaska Malamute de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Alaska Malamutes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Alaska Malamute Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Alaska Malamute Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Alaska Malamute Handboek interessant zal vinden.

Welkom Malamute vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!