Home | Het herplaatsen van een Alaska Malamute

Het herplaatsen van een Alaska Malamute

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Alaska Malamute wilt hebben, kun je natuurlijk voor een puppy gaan. Het karakter van een pup moet nog voor een groot deel gevormd worden en zo kun je de hond van jongs af aan zien opgroeien.

Wil je echter liever een volwassen Alaska Malamute een tweede kans geven? Ga dan voor een herplaatser. Honden worden om diverse redenen herplaatst dus het is belangrijk dat je daarmee rekening houdt als potentiële nieuwe baas.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Alaska Malamute nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Malamute!

Kijk rond waar je een herplaatser Alaska Malamute kunt vinden

Als je voor een herplaatser Alaska Malamute gaat, houd er dan om te beginnen rekening mee dat het in vrijwel alle gevallen om een volwassen hond zal gaan. Dit kan natuurlijk ook een jong volwassen dier zijn maar er worden ook oudere honden van dit ras afgestaan en herplaatst.

Een herplaatser ga je niet vinden bij een fokker. Deze verkoopt alleen pups. Je kijkt daarom het beste voor een herplaatser Alaska Malamute eerst op internet rond. Kijk bij dierenasiels maar zoek zeker ook naar particulieren die afstand doen van hun huisdier. Soms weten mensen die reeds een dergelijke hond hebben, ook adressen waar je terecht kunt.

Vraag altijd eerst waarom de hond wordt afgestaan

Als je eenmaal een hond hebt gevonden waarvoor een nieuw huis wordt gezocht, neem dan eerst contact op met het asiel of degene die de hond afstaat. Het is belangrijk dat je als eerste vraagt naar de reden van afstand. In een asiel kunnen ze je deze vertellen maar als je bij iemand particulier een hond koopt, vraag er dan zeker ook naar.

Een hond kan om allerlei redenen worden afgestaan maar deze hoeven niet altijd negatief te zijn. Dat kan wel maar soms wordt er ook om een andere reden een nieuw thuis gezocht en heeft de hond zelf geen rugzakje met problemen.

Let op: Het kopen of adopteren van een Alaska Malamute (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Alaska Malamute Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kijk of de Alaska Malamute herplaatser een rugzakje meedraagt

Het is voor jou als mogelijk nieuw baasje van de Alaska Malamute herplaatser natuurlijk belangrijk om te weten waarom de hond is of wordt afgestaan. Wordt het dier bijvoorbeeld afgestaan omdat het gedragsproblemen vertoont, dan dien je dit wel te weten omdat jij daarmee te maken zult gaan krijgen.

Als een Alaska Malamute niet goed of niet op tijd is gesocialiseerd of met problemen te maken gehad heeft tijdens de opvoeding, dan bestaat de kans dat het dier een rugzakje heeft. Jij moet dan als mogelijk nieuw baasje beslissen of je daarmee om kunt en wilt gaan.

Kijk of de te herplaatsen Alaska Malamute bij je past

Zeker als je al eerder een Alaska Malamute in huis gehad hebt, weet je aardig hoe dit ras in elkaar steekt. Het is altijd belangrijk om te kijken of het ras goed bij je past maar ook of de specifieke hond binnen je situatie past. De Alaska Malamute heeft veel energie die het dier kwijt moet, dus lange wandelingen maken en veel bewegen zijn belangrijk.

Daar moet je als baasje zelf natuurlijk ook van houden. Het is geen hond die lang alleen kan blijven dus zorg ervoor dat je niet iedere dag uren weg bent. Indien de hond problemen vertoont, wil dat niet direct zeggen dat je deze beter niet neemt maar daar dien je natuurlijk wel goed over na te denken.

Leer je Alaska Malamute mensen te vertrouwen

Als je Alaska Malamute als puppy niet goed getraind of gesocialiseerd is, kan dat er toe leiden dat de hond nogal dominant is tegenover mensen en andere dieren en niet altijd gewenst gedrag vertoont. Heeft je hond te maken gehad met een verkeerde opvoeding, dan is de kans groot dat deze mensen niet of slecht vertrouwt.

Als jij als nieuw baasje van de herplaatser de hond dan weer vertrouwen in mensen wilt laten krijgen, is dat een flinke klus. Het is echter wel belangrijk om dit te proberen zodat de hond zich prettig voelt in zijn nieuwe thuis. Als baasje dien je consequent en duidelijk te zijn in de training zodat de hond goed snapt wat je bedoelt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Alaska Malamute

Overweeg je een Alaska Malamute te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Alaska Malamute Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Ook een volwassen Alaska Malamute kan nog veel leren

Het is bij een Alaska Malamute erg belangrijk dat de hond zo vroeg mogelijk mee naar de training wordt genomen, dus het liefst als puppy al.

Haal je een volwassen Alaska Malamute in huis die geen al te beste of uitgebreide socialisatie of training genoten heeft? Dan wil dat niet zeggen dat je deze hond niets meer kunt leren maar het zal niet makkelijk en zeker niet snel gaan om het dier nog een en ander bij te brengen.

Hond met een eigen wil

De Alaska Malamute is slim genoeg om dingen aan te leren, maar de volwassen hond heeft nu eenmaal een sterke eigen wil en laat zich niet zomaar dingen opdragen. De Alaska Malamute is wel erg gevoelig voor beloning. Wanneer je de hond beloont voor goed gedrag zal deze snel doorhebben wat wel en wat niet gewenst is. Beloon het dier daarom altijd als deze het goed doet.

Meer bezoekjes nodig om de hond goed te leren kennen

Als je een herplaatser uit het asiel of de opvang haalt, zul je vaak meerdere keren op bezoek komen om kennis te maken met het dier en dit beter te leren kennen. Jullie dienen natuurlijk wel een klik te hebben. Je kunt alles vragen over de hond wat jij wilt weten maar ook het asiel zelf zal vragen voor jou hebben.

Zo kan namelijk het beste bepaald worden of jullie een match vormen en jij een geschikte baasje bent voor de hond.

Bespreek op voorhand de kosten voor de Alaska Malamute herplaatser

In het asiel betaal je voor een grote hond doorgaans een paar honderd euro. Dit bedrag betaal je voor de kosten die zij gemaakt hebben. Hoeveel het precies is, verschilt per asiel. Je kunt dit op voorhand natuurlijk altijd vragen. Als je van iemand particulier een hond overneemt, kunnen er ook kosten aan verbonden zijn.

Dit is niet altijd het geval want soms is het voornaamste doel een goede plek voor het dier te vinden. Bespreek dit van tevoren goed en zorg dat je alles wat je nodig hebt in huis hebt voordat je nieuwe huisgenoot arriveert.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Alaska Malamute?

Bekijk dan het Alaska Malamute Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Alaska Malamutes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Alaska Malamute wilde weten in één compleet e-book!”

Alaska Malamute Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Alaska Malamute kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Alaska Malamute zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Alaska Malamute trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Alaska Malamute de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Alaska Malamutes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Alaska Malamute Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Alaska Malamute Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Alaska Malamute Handboek interessant zal vinden.

Welkom Malamute vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!