Home | Alaska Malamute uit een kennel: hier moet je op letten

Alaska Malamute uit een kennel: hier moet je op letten

⏱ Leestijd: 4 minuten

Vind je een Alaska Malamute een leuke hond die je zelf ook wel zou willen hebben? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een leuke pup van dit ras te kopen bij een goede fokker.

Er zijn een aantal zaken waar je wel goed op dient te letten voordat je een puppy aanschaft. We hebben de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet zodat je weet waarmee je rekening moet houden als je een Alaska Malamute aanschaft.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Alaska Malamute nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Malamute!

Bepaal welk ras goed bij je past

Als je een puppy wilt aanschaffen, zet dan eerst voor jezelf op een rijtje welke hond bij jou en je situatie past. De Alaska Malamute is bepaald geen hond voor beginners dus dat is zeker iets om rekening mee te houden.

Ervaring met honden of met het ras in het bijzonder is zeker nodig. Past de Alaska Malamute goed bij jou? Kijk dan online op de site van een rasvereniging of je een goede fokker of kennel kunt vinden. Als een fokker is aangesloten bij een vereniging, fokt deze volgens de daar geldende regels en staat de gezondheid van de hond altijd voorop.

Zoek een goede Alaska Malamute kennel en maak een afspraak

Heb je online een adres van een kennel of fokker gevonden waar je wel een kijkje wilt gaan nemen? Bel dan altijd eerst even voor meer informatie en om een afspraak te maken. Een goede fokker heeft niets te verbergen en kan je reeds veel vertellen over de dieren.

Bevalt het je? Maak dan een afspraak. Bij de meeste kennels mag je al naar de hondjes komen kijken wanneer deze nog niet oud genoeg zijn om het nest te verlaten. Zo kun je wel al kennis maken met de dieren en er van alles over vragen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Alaska Malamute wordt ook uitgebreid behandeld in Alaska Malamute Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Waar let je op in de Alaska Malamute kennel?

Ben je bij de kennel? Let dan op de volgende dingen:

  • Kijk of het er schoon is en of de hondjes in een nette en ruime omgeving zitten.
  • Kijk hoe de hondjes zich gedragen. Zijn ze blij, zien ze er goed verzorgd uit en komen ze naar je toe? Dan is reeds met de socialisatie begonnen en staat hun gezondheid duidelijk voorop.
  • Stel alle vragen die je hebt. Een goede fokker heeft niets te verbergen en kan je alles vertellen over het ras.

Is je eerste indruk goed? Dan ben je bij een goede en erkende fokker terecht gekomen die de gezondheid van de dieren op de eerste plaats zet. Hier kun je met een gerust hart een Alaska Malamute puppy aanschaffen.

Kies een puppy waar je een klik mee hebt

Als je naar een fokker gaat, is de kans groot dat deze een kennel heeft. De fokker fokt de honden dan ook voor zijn beroep. In een kennel zitten vaak meerdere moederhonden met nestjes. Zo heb jij meer keuze en kun je met diverse pups kennis maken zodat jij er eentje vindt waarmee je een goede klik hebt.

Wanneer een fokker meerdere nestjes heeft, kun je natuurlijk op het uiterlijk van de pups afgaan als je er eentje uitkiest. Dit is echter minder belangrijk dan een goede klik hebben met het hondje.

Breng thuis alles in gereedheid voor de komst van de puppy

Is de pup nog niet oud genoeg om het nest en de moederhond te verlaten? Dan kom je daarvoor terug als dat wel het geval is. Vaak mag je tussentijds nog een keertje komen knuffelen zodat je je nieuwe huisgenootje al wat beter kunt leren kennen.

In de tussentijd kun jij als toekomstig baasje je huis reeds in gereedheid brengen voor de komst van het dier. Zorg ervoor dat je alles in huis haalt wat het dier nodig heeft zodat dit (letterlijk en figuurlijk) in een gespreid bedje terecht komt. Denk aan voer, snoep, speelgoed, mandjes, kussens enzovoort.

In de dierenspeciaalzaak kunnen ze je altijd helpen met wat je allemaal nodig hebt.

Leer alles over jouw lieve Alaska Malamute

Wil je álles leren over jouw Alaska Malamute? Bekijk dan ook het Alaska Malamute Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Wat kost een Alaska Malamute puppy in een kennel?

In een kennel worden doorgaans alleen puppy’s aangeboden. Een raszuivere Alaska Malamute puppy kost je wel wat. De prijzen die je voor een puppy van dit ras betaalt, kunnen flink uiteenlopen. Dit is met name afhankelijk van de registratie en de ouders van het dier.

Als je voor een puppy kiest die je als maatje wilt houden en waarbij je aan een beperkte registratie voldoende hebt, betaal je daar tussen de €500 en €800 voor. Voor een puppy met een volledige registratie betaal je tussen de €800 en €2000. Er zijn zeker ook duurdere pups te koop van dit ras.

Deze hebben bijzondere voorouders en een dito stamboom en zijn bijvoorbeeld geschikt om zelf mee te fokken of naar shows te gaan. Bespreek altijd van tevoren goed met de fokker wat je voor een pup betaalt.

Zorg dat je alle papieren meekrijgt bij de Alaska Malamute kennel

Als je de hond ophaalt, zorg er dan voor dat je alle papieren die bij het dier horen, meekrijgt. Dit betekent dat je, indien deze er zijn, de stamboompapieren meekrijgt. Bij elke pup hoort een eigen paspoortje met gegevens. Hierin staat onder andere het chipnummer van de hond en of en wanneer deze een vaccinatie gekregen heeft.

Een pup van rond de tien weken is minstens één keer geënt voordat deze met zijn nieuwe baasje mee naar huis mag. In het paspoortje worden ook de naam en de entingen van het dier vermeld. Altijd handig als je naar de dierenarts gaat.

Laat je puppy chippen en registreren

Het dier laten chippen is niet alleen handig maar zelfs verplicht in Nederland. Zorg ervoor dat je de gegevens van je huisdier laat koppelen aan je eigen gegevens. Je kunt je hond bij diverse instanties laten registreren.

Dit kost maar een paar euro en is online snel geregeld. Zo kun je de hond als gezinslid laten registreren. Mocht het dier ooit weglopen en wordt het gevonden, dan kan de chip worden uitgelezen en word jij weer snel herenigd met je maatje.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Alaska Malamute?

Bekijk dan het Alaska Malamute Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Alaska Malamutes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Alaska Malamute wilde weten in één compleet e-book!”

Alaska Malamute Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Alaska Malamute kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Alaska Malamute zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Alaska Malamute trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Alaska Malamute de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Alaska Malamutes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Alaska Malamute Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Alaska Malamute Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Alaska Malamute Handboek interessant zal vinden.

Welkom Malamute vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!