Home | Wil je een Alaska Malamute kopen? Lees deze ultieme gids dan

Wil je een Alaska Malamute kopen? Lees deze ultieme gids dan

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hond wilt kopen, is het belangrijk dat je eerst goed voor jezelf bepaalt welk ras je leuk vindt en wat bij je past.

Vind je nu een Alaska Malamute helemaal het einde? Lees dan eerst de volgende tekst eens door zodat je weet waarmee rekening te houden als je een hond van dit ras wilt aanschaffen. Zo weet je wat belangrijk is om te doen voordat je een nieuwe huisgenoot koopt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Alaska Malamute nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Malamute!

Kijk goed of het ras bij jou en je persoonlijke situatie past

Een van de belangrijkste punten om mee rekening te houden voordat je een hondje koopt, is dat je goed kijkt welk ras bij jou past. Je kunt wel een hond kiezen die je er super leuk vindt uitzien maar dat wil niet zeggen dat deze ook goed bij je past. Wil je graag een Alaska Malamute aanschaffen?

Houd er dan rekening mee dat dit geen huisdier voor beginnende hondenbezitters is. Daarnaast kan de hond niet gehouden worden op een appartement of in een kleine woning, simpelweg omdat daar niet voldoende ruimte is. Deze hond houdt ook erg veel van beweging dus het is als baasje belangrijk dat jij graag actief, samen met de hond, bezig bent.

Bepaal of je een puppy of een volwassen Alaska Malamute wilt kopen

Als je eenmaal bekeken hebt of de Alaska Malamute bij je past, is het verstandig om te bedenken of je een puppy wilt of een volwassen hond. De meeste mensen zullen voor een puppy kiezen omdat ze dan de hond kunnen zien opgroeien, zelf kunnen opvoeden en socialiseren.

Zo kun je het langste het dier in huis hebben, wordt het karakter nog gevormd en zie je de Alaska Malamute pup opgroeien tot een flink volwassen exemplaar. Liever een volwassen dier? Dan kun je natuurlijk ook daarvoor kiezen.

Let op: Het kopen of adopteren van een Alaska Malamute (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Alaska Malamute Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wanneer je op zoek bent naar een volwassen Alaska Malamute

Een Alaska Malamute puppy koop je het beste bij een erkende fokker. Zo weet je zeker dat de gezondheid van het dier voorop staat en dat er volgens de regels van de rasvereniging wordt gefokt.

Wil je een volwassen Alaska Malamute aanschaffen? Dan kun je daarvoor zelden bij een fokker terecht maar moet je op zoek naar een hond in bijvoorbeeld een asiel, opvang of naar een volwassen dier dat mensen afstaan.

Je kunt natuurlijk altijd even rondvragen bij bezitters van een Alaska Malamute of zij een volwassen dier weten waarvoor een nieuw huisje wordt gezocht maar kijk zeker eens op internet.

Waarom kiezen voor een Alaska Malamute puppy kopen?

Het is heel goed te begrijpen waarom mensen ervoor kiezen een Alaska Malamute puppy in huis te halen. Het is om te beginnen een super schattige hond om te zien en als je voor een pup kiest, maak je de volledige ontwikkeling van het dier mee. Een pup mag zo rond de tien weken het nest verlaten, waarna jij mag beginnen met het opvoeden en socialiseren van het dier.

Het karakter van het dier is dan nog niet volledig gevormd zodat jij dit als baasje sturen kunt. De hond wordt natuurlijk nog een flink stuk groter dus als je voor een puppy kiest zie je het dier ook letterlijk groeien.

Waarom kiezen voor een volwassen Alaska Malamute kopen?

Denk je nu: waarom zou je voor een volwassen hond kiezen als er zoveel leuke pups te koop zijn? Ook volwassen honden hebben zo hun voordeel: het karakter van het dier is al volledig gevormd dus je weet wat je krijgt als baasje.

Met wat geluk is je volwassen Alaska Malamute reeds getraind en hoef je het dier niet alles meer bij te brengen. Een volwassen hond zal zindelijk zijn, dus dat is al heel handig. Ga je voor een volwassen hond naar het asiel of neem je deze van iemand anders over? Dan kan er al veel over het karakter en doen en laten van de hond verteld worden.

Nadeel hond op leeftijd kopen

Een belangrijk punt om rekening mee te houden als je voor een volwassen Alaska Malamute kiest, is dat de hond mogelijk een rugzakje meedraagt. Misschien heeft het dier in het verleden minder leuke dingen meegemaakt, is het het vertrouwen in de mensen kwijt of is het niet goed opgevoed.

Dat betekent voor jou als nieuw baasje een aardige kluif. Het is zeker niet zo dat een volwassen Alaska Malamute niets meer kan leren maar het duurt wel langer dan bij een pup. Eenmaal aangeleerd gedrag zal er niet eenvoudig uit te krijgen zijn.

Voordeel hond op leeftijd kopen

Is de hond wel goed gesocialiseerd en heeft deze al veel geleerd? Dan is dat natuurlijk een voordeel voor jou als nieuw baasje van een volwassen afstandsdier. Zo hoef je het dier niet veel meer te leren en kun je er een geweldige kameraad aan hebben waarmee je veel en actief bezig kunt zijn.

Is je volwassen Alaska Malamute nog jong? Dan kun je nog lang van elkaars gezelschap genieten. Uiteraard verdient een hond op leeftijd ook een tweede kans en daar kun je met wat geluk nog fijn samen dingen mee doen zolang het dier gezond is.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Alaska Malamute

Overweeg je een Alaska Malamute te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Alaska Malamute Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Ga naar een erkende fokker om een Alaska Malamute te kopen

Als je voor een puppy kiest, haal deze dan altijd bij een erkende fokker. Deze is aangesloten bij een rasvereniging en fokt volgens de daar geldende regels. Zo weet je zeker dat de gezondheid van de puppy’s en de moederhond voorop staan. De kans dat jij een gezonde pup mee naar huis neemt, is dan het grootst.

Je kunt op internet vaak al een overzicht vinden van fokkers die zijn aangesloten bij een rasvereniging zodat je weet waar je terecht kunt.

Een hond kopen betekent een grote verantwoordelijkheid

Houd er altijd rekening mee dat een hond aanschaffen een grote verantwoordelijkheid betekent.

Je haalt het dier niet in huis om het na een poosje weer weg te doen maar dient er goed voor te zorgen, zijn hele leven lang. Je dient het dier op te voeden, ervoor te zorgen en samen veel te ondernemen. Houd je zelf niet van bewegen of actief bezig zijn of ben je vaak weg? Dan is de Alaska Malamute geen geschikte huisgenoot voor je.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Alaska Malamute?

Bekijk dan het Alaska Malamute Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Alaska Malamutes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Alaska Malamute wilde weten in één compleet e-book!”

Alaska Malamute Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Alaska Malamute kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Alaska Malamute zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Alaska Malamute trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Alaska Malamute de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Alaska Malamutes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Alaska Malamute Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Alaska Malamute Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Alaska Malamute Handboek interessant zal vinden.

Welkom Malamute vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!