Home | Alaska Malamute mini: ontdek deze geweldig mooie kleine hond

Alaska Malamute mini: ontdek deze geweldig mooie kleine hond

⏱ Leestijd: 4 minuten

Heb je je oog laten vallen op een Alaska Malamute? Dan dien je er zeker rekening mee te houden dat deze hond, wanneer deze eenmaal volwassen is, bepaald niet klein is.

Dit betekent dat je het dier niet kunt houden op een appartement of in een kleine woning, omdat daar simpelweg niet voldoende ruimte is.

Woon je wel ruim en kun je veel samen met het dier ondernemen? Dan kan deze hond wel een goede keuze voor je zijn.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Alaska Malamute nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Malamute!

Standaard en Giant Alaska Malamute

De Alaska Malamute komt voor in twee verschillende maten. De hond kan een standaard maat hebben maar er is ook een nog grotere variant, die bekend staat onder de naam Giant. Deze is echt een stuk groter dan de standaard Alaska Malamute die op zijn beurt al niet bepaald klein van stuk te noemen is.

Bij dit ras bestaat geen mini variant. Als je een Alaska Malamute groot vindt, kun je wel kiezen voor een Husky. Deze lijkt zowel qua uiterlijk als innerlijk veel op de Alaska Malamute maar is net wat kleiner.

Maak kennis met de Alaska Malamute mini (puppy)

Als je voor een Alaska Malamute puppy kiest, mag je deze zo doorgaans rond de tien weken ophalen bij een fokker. Vaak mag je al eerder komen kijken om kennis te maken met je toekomstige huisgenootje.

De pups zijn natuurlijk nog niet zo groot maar ze groeien wel snel dus dat is echt iets om rekening mee te houden bij dit ras. De Alaska Malamute puppy heeft veel energie en is erg speels. Veel wandelen, beweging en spelen zijn belangrijk. Begin hier zo vroeg mogelijk mee maar pas altijd de beweging aan de leeftijd van het dier aan.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Alaska Malamute wordt ook uitgebreid behandeld in Alaska Malamute Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Pas de beweging en uitdaging aan de leeftijd van de hond aan

Door zowel de geestelijke uitdaging als de fysieke beweging langzaam op te bouwen, krijgt je huisdier de kans alle indrukken goed en in zijn eigen tempo te verwerken. Door de beweging op te bouwen, wordt het lichaam van het dier niet overbelast en krijgt het een steeds groter uithoudingsvermogen.

Houd er zeker tijdens lange wandelingen rekening mee dat het ras een jachtinstinct heeft. Dit kun je als baasje zeker stimuleren maar het is wel belangrijk dat je hond leert wat wel en niet gewenst is.

Wil je bijvoorbeeld niet dat je huisdier achter elk dier dat hij ziet aanrent? Leer dan dat dit niet gewenst is en houd je hond aan de riem. Loslopen mag maar begin daar zeker niet te vroeg mee.

Ga zo vroeg mogelijk op training met je Alaska Malamute mini

Het is belangrijk dat je de Alaska Malamute puppy zo jong mogelijk mee naar de hondentraining neemt. Het dier leert spelenderwijs veel dingen snel aan en is intelligent genoeg om veel dingen in rap tempo aan te leren. Het is zaak dat je zo vroeg mogelijk met opvoeden en socialiseren begint.

De Alaska Malamute is zeker een vriendelijke hond maar deze moet wel goed leren omgaan met andere honden en jou als baasje gehoorzamen.

Hondentraining is leuk voor het dier

Op hondentraining gaan is een uitdaging voor je dier en het is zeker niet zielig. De hond leert er veel en jij zult daar als baasje op een later tijdstip ook alleen maar profijt van hebben. Alles wat jullie leren op de cursus, kun je uiteraard ook zelf verder uitwerken en thuis in praktijk brengen.

Blijf de Alaska Malamute mini trainen

Ben je al meer dan een jaar bezig met je hond te trainen? Dan zal deze op dat moment echt veel kunnen en reeds veel geleerd hebben. Dit wil echter niet zeggen dat je dan met trainen moet stoppen. De Alaska Malamute is een hondenras dat graag bezig is en zijn energie kwijt moet.

De hond werkt graag voor zijn baas en gaat zeker geen uitdaging uit de weg. Veel bewegen en geestelijke uitdaging zijn nodig zodat het dier zich niet gaat vervelen, hetgeen kan uitmonden in ongewenst gedrag.

Blijf trainen met je hond. Dit is niet vervelend maar het dier zal dit graag doen. Hij doet er zijn baasje een plezier mee en samen dingen ondernemen vindt de Alaska Malamute nu eenmaal heel fijn.

Maak je Alaska Malamute puppy goed zindelijk

Een belangrijk iets dat voor elk hondenras geldt, is dat je de pup leert om zo snel mogelijk zindelijk te worden. Hiervoor zul je als baasje, zeker in het begin, veel met het dier moeten gaan wandelen.

Dit zijn korte wandelingen waarin je de hond probeert aan te leren dat buiten een grote of kleine boodschap doen, goed is. Als je je huisdier beloont wanneer deze het goed doet, zal deze snel doorhebben wat de bedoeling is van de korte wandelingen. Zo leert het dier zindelijk worden, hetgeen voor jou als baasje natuurlijk erg prettig is.

Leer alles over jouw lieve Alaska Malamute

Wil je álles leren over jouw Alaska Malamute? Bekijk dan ook het Alaska Malamute Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Het karakter wordt nog verder gevormd als de hond opgroeit

Een kleine Alaska Malamute pup aanschaffen, betekent dat de hond nog veel zal groeien maar ook dat het karakter van het dier nog niet volledig gevormd is. Als baasje kun je je hond dan van een mini Alaska Malamute zien opgroeien tot een volwassen dier en alles meemaken.

Dat is het grote voordeel van een puppy aanschaffen. Houd er wel rekening mee dat je veel tijd en energie erin moet steken en de hond zoveel mogelijk aandacht dient te geven. Samen veel doen is belangrijk voor zowel het dier als jou als baasje. Zo bouwen jullie een goede band op en heb je er een geweldige huisgenoot en kameraad aan.

Een goede opvoeding van de Alaska Malamute mini loont

Als je eenmaal een Alaska Malamute puppy in huis hebt, zul je er veel plezier aan beleven. De hond goed opvoeden is niks mis mee want je dient er wel degelijk rekening mee te houden dat het dier op een bepaald moment echt groot is en je deze dan nog altijd onder controle wilt kunnen houden.

Een goede socialisatie als pup loont altijd zodat je later een gehoorzame en lieve Alaska Malamute hebt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Alaska Malamute?

Bekijk dan het Alaska Malamute Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Alaska Malamutes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Alaska Malamute wilde weten in één compleet e-book!”

Alaska Malamute Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Alaska Malamute kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Alaska Malamute zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Alaska Malamute trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Alaska Malamute de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Alaska Malamutes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Alaska Malamute Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Alaska Malamute Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Alaska Malamute Handboek interessant zal vinden.

Welkom Malamute vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!