Home | Op zoek naar Alaska Malamute namen? Laat je hier inspireren

Op zoek naar Alaska Malamute namen? Laat je hier inspireren

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Alaska Malamute puppy gaat halen, wil je natuurlijk wel een leuke naam voor het dier bedenken. De meeste pups zullen nog geen naam gekregen hebben en hooguit geregistreerd staan onder hun officiële naam op de stamboom.

Aan jou dan de leuke doch moeilijke taak het dier een naam te geven die erbij past, die jij leuk vindt en waar de hond heel zijn leven naar mag luisteren.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Alaska Malamute nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Malamute!

Zoek een naam die bij je hond past

Als je naar een erkende fokker gaat die puppy’s fokt met een stamboom, dan hebben de hondjes natuurlijk wel de naam die daarop staat gekregen maar het werkt natuurlijk niet om de hond mee aan te spreken en deze commando’s te geven.

Als je een hond zoals een Alaska Malamute een naam wilt geven, dien je er eentje te vinden die bij een grote hond past. Natuurlijk is de pup nog niet zo groot als je deze ophaalt maar het wordt snel een veel grotere hond waar een stoere naam bij hoort.

Alaska Malamute namen die fokkers aan de dieren geven

De namen die honden met een volledige registratie en stamboom krijgen, zijn vaak lang en bestaan uit meerdere woorden. Hieraan is vaak af te lezen van welke ouders ze afstammen. Fokkers gebruiken nog wel eens namen die met dezelfde letter beginnen voor dieren uit een en hetzelfde nestje.

Dat is handig en ook als ze nog niet weten of het een teefje of reutje is, kan een neutrale naam gebruikt worden die voor beide seksen mogelijk is.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Alaska Malamute wordt ook uitgebreid behandeld in Alaska Malamute Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Ga op zoek naar lijsten met Alaska Malamute namen

Vind je het zelf moeilijk om leuke namen te verzinnen voor je huisdier? Dan zijn er verschillende manieren om aan een goed passende naam te komen voor de hond. Het is om te beginnen makkelijk als je op internet op zoek gaat naar lijsten met geschikte hondennamen.

Deze zijn er meer dan genoeg te vinden. Het vervelende daarvan is alleen dat de lijsten erg lang zijn en de keuze er niet altijd eenvoudiger op wordt.

Waarmee rekening te houden als je een Alaska Malamute naam zoekt?

Als je een leuke naam voor je Alaska Malamute zoekt, houd dan in gedachte dat er speciale sites zijn met namen voor honden van dit ras. Je vindt er niet alleen namen maar ook de betekenis ervan. Om dan de juiste keuze te maken, houd je het beste rekening met de volgende zaken:

  • Kijk eerst of je voor een gangbare of populaire naam wilt gaan. Vermijd namen van mensen die je kent hebben om verwarring te voorkomen. Kiezen voor een populaire naam, bijvoorbeeld van iemand waar je fan van bent, is natuurlijk altijd een goed idee.
  • Zorg ervoor dat de naam van het dier niet te veel lijkt op mogelijke commando’s. Dit zorgt namelijk voor verwarring bij het dier dat dan wellicht niet goed snapt wat ermee bedoeld wordt.
  • Kies een naam die bij het ras past. Met andere woorden: kies een stoere hondennaam die bij het grote dier past. Met Fifi kun je uiteraard niet aankomen bij dit dier.
  • Geef het dier altijd een korte naam die lekker in de mond ligt. Zo roep je de hond het makkelijkst en zal het dier ook sneller op de naam reageren. Is de naam wat langer? Dan kun je uiteraard ook een afkorting gebruiken om het dier te roepen.
  • Bestaat je gezin uit meerdere leden? Laat dan iedereen een aantal namen uitkiezen en opschrijven. Zo komen jullie samen beslist op de juiste naam voor je Alaska Malamute.

Alaska Malamute namen met een bijzondere betekenis of oorsprong

Als je een naam zoekt voor je Alaska Malamute, kun je ook een lijst raadplegen met bijvoorbeeld namen voor reutjes of teefjes. Daarnaast bestaan er lijsten met namen die van oorsprong door de Inuit gebruikt werden of die een inheemse achtergrond en betekenis hebben. Het is natuurlijk maar net was jij als baasje leuk en toepasselijk vindt om te gebruiken.

Het dier een naam geven is gewoon praktisch

Waarom is het nu eigenlijk zo belangrijk om de hond een goede naam te geven? Hiervoor zijn meerdere redenen te geven. Het is om te beginnen natuurlijk gewoon heel handig en praktisch als je huisdier een naam heeft.

Zo weet je altijd wie er bedoeld wordt als er over het dier gesproken wordt en kun je deze zelf leren wennen aan zijn of haar naam. Hoe vaker je de naam van het dier gebruikt, zeker wanneer het nog een puppy is, hoe sneller de hond deze zal leren kennen en er naar luistert.

Dit is ook uitermate handig als je met de hond naar de hondentraining gaat en deze wordt gesocialiseerd.

Leer alles over jouw lieve Alaska Malamute

Wil je álles leren over jouw Alaska Malamute? Bekijk dan ook het Alaska Malamute Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Laat de gegevens van je hond altijd registreren

Als je hond een goede en leuke naam gekregen heeft, kun je deze ook laten registreren in het paspoortje van het dier en aan de chip laten koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld je huisdier inschrijven bij de dierenarts en zijn de gegevens daar makkelijk te vinden als je een afspraak maakt.

In het paspoort van je Alaska Malamute staan ook de gegevens van de chip van de hond. Deze chip kun je laten registreren bij diverse instanties. Op die manier worden jouw gegevens aan die van de hond gekoppeld.

Mocht het dier ooit zoek raken en wordt de hond gevonden, dan kan de chip worden afgelezen. Er wordt dan contact met jou opgenomen zodat je je huisdier weer snel in de armen kunt sluiten.

Vraag andere mensen hoe hun hond heet

Het is dus om allerlei praktische redenen handig en verstandig om je hond een naam te geven. Kun je zelf maar moeilijk kiezen? Vraag dan andere mensen om raad of kijk op internet naar lijsten met namen. Het is handig en nog leuk ook om aan andere mensen met een hond te vragen hoe hun huisdier heet.

Zo word je op ideeën gebracht en wie weet zit daar wel de naam tussen die jij helemaal geweldig vindt. Of kun je er zelf wat mee maken zodat je hond de naam krijgt die jij het leukste vindt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Alaska Malamute?

Bekijk dan het Alaska Malamute Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Alaska Malamutes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Alaska Malamute wilde weten in één compleet e-book!”

Alaska Malamute Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Alaska Malamute kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Alaska Malamute zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Alaska Malamute trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Alaska Malamute de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Alaska Malamutes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Alaska Malamute Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Alaska Malamute Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Alaska Malamute Handboek interessant zal vinden.

Welkom Malamute vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!