Home | Een Alaska Malamute duur? Dit mag je qua prijs verwachten

Een Alaska Malamute duur? Dit mag je qua prijs verwachten

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je voor een Alaska Malamute kiest, kan de prijs die je voor een puppy van dit ras betaalt, aardig variëren. Het belangrijkste verschil in de prijs wordt veroorzaakt door de kleur, de grootte en de registratie van het dier.

Bepaalde kleuren zijn nu eenmaal duurder en het is ook belangrijk om te kijken of de Alaska Malamute een standaardmaat of echt een Giant is. De registratie kan beperkt of volledig zijn. In het laatste geval betaal je dus meer voor een puppy van dit ras.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Alaska Malamute nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Malamute!

Gemiddelde prijs voor een Alaska Malamute pup

De gemiddelde prijs die een goede fokker voor een Alaska Malamute puppy vraagt, kan worden onderverdeeld in drie categorieën:

  • €500 tot €800
    €800 tot €2000
    €2000 en meer

Het is voor jou als toekomstig baasje van een Alaska Malamute belangrijk om te kijken wat je doel is met de hond.

Wil je deze gewoon als maatje in huis halen of er mee fokken en naar hondenshows gaan? Een gewoon maatje hoeft geen uitgebreide registratie te hebben maar als je ermee wilt fokken, ligt dat natuurlijk heel anders. Kijk vooral goed wat je kunt uitgeven voor de puppy want het moet financieel gezien natuurlijk wel haalbaar zijn en blijven.

Vermijd broodfokkers en geef liever wat meer uit

Als je een Alaska Malamute puppy wilt aanschaffen, is het belangrijk dat je daarvoor naar een betrouwbare fokker gaat. Deze is aangesloten bij de rasvereniging en zal fokken volgens de daar geldende regels. Dit betekent dat je meer voor het hondje zult betalen maar wel de grootste kans hebt dat je een gezond dier mee naar huis neemt.

Bij een erkende fokker zal namelijk altijd de gezondheid van het dier op de eerste plaats komen. Vermijd broodfokkers die enkel voor het geld honden fokken.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Alaska Malamute puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Alaska Malamute Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wanneer kan de prijs voor de Alaska Malamute hoger liggen?

Als je een Alaska Malamute puppy wilt aanschaffen, kan de prijs daarvan dus erg uiteenlopen. De prijs kan zelfs nog hoger uitvallen dan de genoemde €2000.

Indien je een puppy koopt met ouders die al eens prijzen hebben gewonnen of een bijzondere stamboom, dan kan de prijs zeker nog hoger liggen en hoef je zelfs niet vreemd op te kijken als je €3000 betaalt voor een Alaska Malamute.

Wil je er zelf mee fokken, dan is het belangrijk om te kijken voor een pup met sterke genen. De prijs kan ook omhoog gaan wanneer er veel vraag naar het hondenras is, maar dat zal geen extreme stijgingen opleveren omdat de erkende fokkers zich veelal aan ongeveer dezelfde prijs houden.

Ga op zoek naar een volwassen Alaska Malamute

Wil je in plaats van een Alaska Malamute puppy een volwassen hond kopen? Dan kun je daarvoor het beste eerst eens op internet kijken naar het aanbod. Fokkers hebben natuurlijk ook volwassen honden maar zullen deze zelden verkopen.

Je kijkt daarom het beste of je particulieren kunt vinden die een volwassen Alaska Malamute aanbieden of je neemt een kijkje bij dierenasiels of een dierenopvang. De kans dat je daar een volwassen hond van dit ras vindt, bestaat zeker maar je moet er wel even naar zoeken. In asiels vind je regelmatig afstandsdieren.

Een afstandsdier heeft niet altijd een rugzakje

In een dierenasiel komen honden terecht die worden gevonden of die zijn afgestaan. Een puppy zul je er niet zo vaak vinden maar het kan natuurlijk wel. Er zitten raszuivere honden in de opvang maar je zult er tevens regelmatig kruisingen aantreffen. Ook daartussen kunnen natuurlijk super leuke honden zitten.

De reden waarom een hond is afgestaan, hoeft niet altijd negatief te zijn. Soms kan iemand niet meer voor het huisdier zorgen maar is er met de hond zelf helemaal niks mis. In een asiel kunnen ze je veel vertellen over de achtergrond van het dier.

Leer alles over jouw Alaska Malamute puppy

Wil je álles weten over jouw Alaska Malamute puppy? Bekijk dan ook het Alaska Malamute Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Ook een volwassen hond verdient een tweede kans

Als je voor een volwassen hond kiest, bestaat de kans dat deze in het verleden het en een en ander heeft meegemaakt dat niet zo prettig was. Met wat geluk heeft de hond er geen problemen aan over gehouden en is deze goed gesocialiseerd, maar het kan natuurlijk ook zijn dat dit niet het geval is.

Het is dan aan jou om te bepalen of je de hond al dan niet een tweede kans wilt geven en deze een nieuw huis te bieden hebt. De Alaska Malamute is een hond die sowieso, ook niet als pup, geschikt is voor beginnende hondenbezitters dus dat is wel iets om rekening mee te houden.

Bijkomende kosten voor de hond

Als je ervoor kiest een Alaska Malamute aan te schaffen, is het belangrijk om te weten dat je nog meer kosten krijgt. Alleen met de prijs die je voor het dier betaalt, ben je er natuurlijk nog niet want er komt nog wel wat meer bij kijken.

Zo dien je voor je huisdier allerlei spullen in huis te halen, waaronder goed voer, hondensnoepjes, een mand, een bench, een riem, een zacht kussen en laten we vooral niet vergeten dat speelgoed ook nodig is. Je kunt dit zo duur maken als je zelf wilt maar laat je zeker adviseren in een dierenspeciaalzaak over wat je nodig hebt.

Kosten voor training, dierenarts en opvang van de Alaska Malamute

Naast deze kosten, dien je rekening te houden met het geld dat je neertelt voor de hondentraining van je Alaska Malamute. Daarnaast komen er kosten bij voor de dierenarts. Het is belangrijk je hond regelmatig een check-up te laten ondergaan en deze te laten vaccineren.

Vergeet ook niet de kosten voor medicatie tegen vlooien, wormen en teken. Wil je je hond naar een pension of opvang brengen als je zelf een tijdje weg bent? Dan betaal je daar uiteraard ook voor. Het is verstandig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat het allemaal kost zodat je een goed overzicht hebt.

Zo weet je ook meteen of je al een hond kunt aanschaffen en onderhouden of dat je beter nog even verder spaart.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Alaska Malamute?

Bekijk dan het Alaska Malamute Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Alaska Malamutes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Alaska Malamute wilde weten in één compleet e-book!”

Alaska Malamute Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Alaska Malamute kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Alaska Malamute zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Alaska Malamute trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Alaska Malamute de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Alaska Malamutes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Alaska Malamute Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Alaska Malamute Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Alaska Malamute Handboek interessant zal vinden.

Welkom Malamute vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!