Als je een puppy in huis haalt, is dat natuurlijk heel leuk om te doen. Het maakt daarbij niet uit wat voor ras het is, want een puppy is nu eenmaal super schattig om te zien.
Veel mensen kiezen er juist voor een puppy in huis te halen omdat je dan vanaf zo jong mogelijke leeftijd het dier in huis hebt, de volledige ontwikkeling kunt meemaken en het dier ziet opgroeien.
Als je je oog op een Alaska Malamute puppy hebt laten vallen, is het belangrijk met een aantal zaken rekening te houden. Welke dit zijn, lees je in de volgende tekst.
👋 Voordat je verder leest…
Hieronder kan je je inschrijven voor onze Alaska Malamute nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.
We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Malamute!
De grootte van een Alaska Malamute puppy
Een Alaska Malamute puppy mag zo rond de tien weken het nest verlaten om op zichzelf te gaan wonen. Het is dan natuurlijk nog maar een kleine hond maar deze zal snel groeien. De Alaska Malamute is een hond met veel energie die hij kwijt moet kunnen.
Het is bepaald geen schoothondje, letterlijk en figuurlijk niet, en geen hond die je op een appartement of in een kleine woning kunt houden. Dit kan simpelweg niet omdat een volwassen Alaska Malamute daar niet voldoende ruimte heeft en niet kan rennen en spelen.
De Alaska Malamute puppy
Als je voor een Alaska Malamute pup gevallen bent, is dat niks vreemd. Het is nu eenmaal een geweldig mooie hond om te zien en de pups zien er bijzonder lief en schattig uit met hun tamelijk ronde koppie, lieve ogen en fluffy vacht. Het is echter wel belangrijk dat je weet hoe het karakter van deze poolhond in elkaar steekt voordat je er eentje aanschaft.
Een puppy mag vaak rond de tien weken geplaatst worden en het is belangrijk dat je er eentje bij een betrouwbare fokker koopt. Deze kan je vaak al veel vertellen over de verschillende hondjes in het nest.
Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Alaska Malamute puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Alaska Malamute Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.
Kijk altijd of het ras goed bij je past
Ga niet voor de puppy die je er het leukste uit vindt zien maar kies het hondje waarmee je een klik hebt. Is deze er helemaal niet? Zoek dan nog even verder of kijk of een ander hondenras misschien beter bij jou past.
Het is belangrijk dat je een puppy kiest die je aanspreekt en dat je voor een hondenras gaat dat bij jou als persoon maar ook bij je situatie past. Ben je bijvoorbeeld vaak van huis of houd je niet echt van veel beweging? Dan is de Alaska Malamute geen geschikte hond voor jou.
Hoe voed je een Alaska Malamute puppy goed op?
Er wordt nog wel eens gezegd dat een Alaska Malamute niet op te voeden is. Dit is niet waar maar het is een hond die prima gesocialiseerd kan worden, mits daarmee op tijd wordt begonnen en je dit als baasje op de juiste manier doet. De Alaska Malamute is bepaald geen hond voor beginners, dus als je nog nooit eerder een hond gehad hebt, kies dan voor een ander ras.
Het is niet dat je de hond niets kunt leren, want deze is er intelligent genoeg voor maar het is belangrijk dat je de hond zelf niet de baas laat worden.
Ga met de hond op puppytraining
Een Alaska Malamute puppy neem je zo jong mogelijk mee naar de hondentraining. Hier komt het dier in contact met andere honden en mensen en leert het daarmee op de juiste manier omgaan. De Alaska Malamute wordt wel ingezet in een roedel om een slede te trekken maar dat wil zeker niet zeggen dat het van nature een bijzonder sociale hond is.
Dit is namelijk niet het geval maar het kan wel aangeleerd worden, zeker als je daar als baasje zo vroeg mogelijk mee begint. De Alaska Malamute is bijzonder speels en heeft veel energie, dus daarvan kun je tijdens de training zeker gebruik maken.
Blijf consequent in de opvoeding van de Alaska Malamute puppy
Het is bij de opvoeding van een Alaska Malamute puppy belangrijk dat je als baasje altijd consequent blijft. Je hoeft de hond niet streng of met harde hand op te voeden maar zorg er altijd voor dat je het op dezelfde, duidelijke manier blijft doen. De Alaska Malamute leert spelenderwijs heel veel en is slim genoeg om direct door te hebben als jij als baasje wat verslapt in de training. De hond kan dan snel een loopje met je nemen en zijn eigen zin doordrijven, hetgeen natuurlijk niet de bedoeling is.
Wat leert je Alaska Malamute puppy allemaal?
Als je puppy op een bepaalde leeftijd is, kan het dier vaak al snel heel veel. De pup komt zo rond de tien weken bij je in huis. Het is belangrijk dat je dan zo snel mogelijk met je huisdier naar de hondencursus gaat.
Er bestaan ook speciale puppytrainingen waar de hond veel kan leren en in contact komt met andere dieren zodat socialiseren ook kan beginnen. Alles wat de puppy op cursus leert, kun je thuis als baasje weer toepassen.
Leer alles over jouw Alaska Malamute puppy
Wil je álles weten over jouw Alaska Malamute puppy? Bekijk dan ook het Alaska Malamute Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!
Klik hier om het boek te bekijken →
Twee tot drie maanden training
Wanneer je pup zo’n twee maanden bij je in huis is, zal deze al goed reageren op zijn naam. Het is belangrijk dat je het dier een goede naam geeft die handig in het gebruik is. De hond kan op deze leeftijd ook al eenvoudige commando’s zoals Plaats en Eet begrijpen.
Wanneer de hond zo’n drie maanden bij je in huis is, kan deze netjes aan de riem lopen maar daar moet je wel veel mee oefenen. Loslopen zal het dier zeker prettig vinden maar het is aan te raden dat nog niet te doen op deze leeftijd omdat de pup dan nog wel eens weg kan lopen, bijvoorbeeld wanneer deze een ander dier opmerkt.
‘Stop’ en ‘Mag niet’ zal je pup inmiddels ook begrijpen.
Vier tot vijf maanden training
Na vier tot vijf maanden training kan de hond nog veel meer commando’s volgen waarbij je kun denken aan dingen zoals Blijf, Wacht en Wandelen. Het is belangrijk dat je je hond goed traint en er veel mee bezig bent.
De Alaska Malamute is leergierig maar ook intelligent genoeg om dingen snel op te pikken. Doet de hond het goed, beloon deze er dan zeker voor. Na een half jaar tot een jaar training kan je Alaska Malamute vaak al goed spoorzoeken, puzzels en spelletjes oplossen en een parcours lopen.
Nog meer leren over jouw (toekomstige) Alaska Malamute?
Bekijk dan het Alaska Malamute Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.
Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!