Home | Het temperament van een Alaska Malmute (en wat je er aan kan doen)

Het temperament van een Alaska Malmute (en wat je er aan kan doen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Alaska Malamute is niet geschikt voor mensen die nog niet eerder een hond gehad of nog maar weinig ervaring met honden hebben. Niet dat het geen leuke of lieve hond is, integendeel zelfs. De Alaska Malamute is echter een hond die nog wel eens koppig kan zijn en een eigen willetje heeft.

Je kunt het dier zeker wel socialiseren en goed opvoeden maar daarvoor dien je als baasje wel wat van honden te weten, sterk in je schoenen te staan en er zo vroeg mogelijk mee te beginnen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Alaska Malamute nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Malamute!

Karakter van de Alaska Malamute

De Alaska Malamute is een lieve, speelse en bijzonder energieke hond. Het dier barst reeds als puppy van de energie en dient deze natuurlijk wel goed kwijt te kunnen.

Om ervoor te zorgen dat dit gebeurt en je huisdier zich niet snel gaat vervelen, is veel spelen, wandelen en andere dingen met het beestje ondernemen dan ook zeker aan te raden. De pup van dit ras is intelligent om snel dingen op te pikken en is bijzonder leergierig.

Daarnaast is het beestje altijd bereid om dingen voor zijn eigen mensen te doen en is heel loyaal.

Ga zo vroeg mogelijk met je Alaska Malamute naar de hondentraining

Denk je nu, dat ziet er toch allemaal heel positief uit dus dat opvoeden van deze hond kan niet zo’n probleem zijn? Dat is het ook niet zolang je maar rekening houdt met de volgende zaken. De Alaska Malamute is een hond met aardig wat temperament.

Dat is niet erg maar je dient er als baasje wel voor te zorgen dat dit niet de overhand krijgt en dat het dier de mens de baas wordt. Dit betekent dat je zo vroeg mogelijk, dus reeds als puppy, met je huisdier naar de hondentraining gaat om deze van alles te leren en op de juiste manier op te voeden.

Let op: Het aan- of afleren van gedrag bij jouw Alaska Malamute (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Alaska Malamute Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Blijf je hond de baas met een consequente opvoeding

Een Alaska Malamute puppy heeft geen strenge opvoeding nodig maar wel een duidelijke en consequente. Zorg er als baasje voor dat je de hond altijd duidelijke en dezelfde signalen geeft. Indien je dit niet doet, wordt het er voor de hond niet makkelijker op om te ontdekken wat je bedoelt.

Bovendien zal de hond een enkele twijfel al meteen opmerken en daar gebruik van maken om zijn eigen ding te doen. Dit dien je als baasje natuurlijk te vermijden.

Doe je dit niet tijdig, dan krijg je met een grote en sterke volwassen Alaska Malamute te maken die zijn eigen ding doet en niet meer gehoorzaamt. Dat is zeker bij een hond met een dergelijk postuur een groot probleem.

Lieve en vriendelijke hond voor alle mensen

De Alaska Malamute is een lieve hond voor mensen en zal niet snel agressief worden. Het is bepaald geen waakhond en ook tegen mensen die het dier niet kent, zal het lief doen en kwispelend op ze afkomen. De hond kan prima als gezinshond en doet het goed met kinderen, mits zij het dier respecteren en vriendelijk behandelen.

Het is bepaald geen schoothondje dat heel de dag wil knuffelen, dus dat is wel iets om rekening mee te houden. Als je wat grotere kinderen hebt, kunnen zij wel veel samen met de hond doen. Denk bijvoorbeeld aan lange wandelingen maken, samen spelen, een behendigheidsparcours lopen enzovoort. Als je hier reeds met je pup mee begint, leert deze spelenderwijs al heel veel.

Houd altijd rekening met het jachtinstinct en temperament van je Alaska Malamute

Iets waar je als baasje van een Alaska Malamute absoluut rekening mee moet houden, is het jachtinstinct van het dier. Dit heeft het ras van nature meegekregen en hoewel de hond prima geschikt is als familiehond, is dit instinct altijd aanwezig.

Dit houdt in dat de Alaska Malamute zeer gefocust is op kleinere dieren, die de hond dan ook als een prooi en zeker niet als een maatje ziet. De hond kan wel leren omgaan met andere dieren in huis maar het is heel belangrijk dat je dan zo vroeg mogelijk met socialiseren begint.

Op een puppycursus leert de hond andere honden kennen en hoe hij daar mee om moet gaan. Dit kun je zelf verder uitbreiden naar andere huisdieren toe.

Houd de hond tijdens het wandelen zoveel mogelijk aangelijnd

Bij lange wandelingen is het tevens belangrijk dat je je Alaska Malamute zo veel mogelijk aangelijnd houdt. Doe je dit niet en ziet je huisdier bijvoorbeeld een konijntje, een kleinere hond of een kat? Dan is de kans zeer groot dat hij er als een speer achteraan gaat met alle gevolgen van dien.

Zowel voor het andere dier als voor jou als baasje want de hond komt echt niet zomaar meer terug als hij eenmaal zijn zinnen op een prooi gezet heeft. De Alaska Malamute is echt geen agressieve hond maar zijn jachtinstinct krijgt nu eenmaal snel de overhand.

Leer alles over (ongewenst) gedrag van jouw Alaska Malamute

Wil je álles leren over de opvoeding en het gedrag van jouw Alaska Malamute? Bekijk dan ook het Alaska Malamute Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Houd ook een volwassen hond goed in bedwang

Een Alaska Malamute puppy is natuurlijk nog niet zo groot en daarom prima aan te lijnen. De meeste hondenbezitters kunnen het dier dan ook nog vrij eenvoudig in bedwang houden. Wanneer je hond echter groter wordt, is het een flink en sterk dier om mee te gaan wandelen.

De hond is daarom ook minder geschikt voor oudere mensen. Houd er rekening mee dat het imposante uiterlijk van het dier op andere dieren en mensen overweldigend kan overkomen, hoewel de hond zelden wat kwaads in de zin heeft.

Vroeg en goed trainen levert een goede band en een gehoorzame hond op

Zorg je ervoor dat je Alaska Malamute puppy zo vroeg mogelijk gesocialiseerd en netjes opgevoed wordt, dan heb je daar op een later tijdstip als baasje veel plezier van. Een volwassen Alaska Malamute is een geweldige hond maar jij dient wel echt altijd de baas te blijven.

Een hond goed trainen is niet zielig maar levert juist veel op. Het is voor het dier zelf ook belangrijk om dingen te leren en vooral om samen met zijn baasje veel te ondernemen. Dit verstevigt jullie band alleen maar en zorgt er tevens voor dat het dier zich gewenst en geliefd voelt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Alaska Malamute?

Bekijk dan het Alaska Malamute Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Alaska Malamutes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Alaska Malamute wilde weten in één compleet e-book!”

Alaska Malamute Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Alaska Malamute kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Alaska Malamute zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Alaska Malamute trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Alaska Malamute de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Alaska Malamutes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Alaska Malamute Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Alaska Malamute Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Alaska Malamute Handboek interessant zal vinden.

Welkom Malamute vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!