Home | Alaskas Malamute vs. Husky.. welke verschillen hebben deze honden?

Alaskas Malamute vs. Husky.. welke verschillen hebben deze honden?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wil je een leuke hond in huis halen en is je keuze gevallen op een poolhond? Dan kun je daarbij kiezen tussen verschillende rassen. Twee honden die erg op elkaar lijken, zijn de Alaska Malamute en de Husky.

Deze worden door veel mensen nog wel eens door elkaar gehaald maar het betreft toch echt twee verschillende hondenrassen. Twijfel je nog welke hond je zult kiezen? Lees dan de volgende tekst door zodat je weet wat de verschillen (en overeenkomsten) zijn.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Alaska Malamute nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Malamute!

Uiterlijke verschillen Alaska Malamute en Husky

Hoewel veel mensen de hondenrassen nog wel eens door elkaar halen, zeker op het eerste gezicht, is er een kenmerk waar je niet omheen kunt en dat duidelijk laat zien dat het om verschillende honden gaat. De Alaska Malamute is namelijk flink wat groter dan de Husky.

De Alaska Malamute is een stuk flinker en steviger gebouwd. De hond heeft met name een bredere kop. De oren zijn bijvoorbeeld nagenoeg even groot maar door die grote kop, lijken ze bij de Malamute kleiner.

Verschillen in de vacht van de Alaska Malamute en Husky

Beide honden hebben dezelfde kleuren in de vacht en op de snuit zit een duidelijk getekend masker. Voor beide rassen geldt dat ze een dubbele vacht hebben maar die van de Alaska Malamute is nog dikker dan die van de Husky.

De haren van beide hondenrassen hebben hetzelfde kleurenpatroon en ze hebben zeker een dikke ondervacht zodat ze goed tegen de kou kunnen. De dekvacht van de Alaska Malamute is langer dan die van de Husky en dit kan wel tot 5 centimeter schelen.

De vacht van de Husky voelt net even wat zachter aan dan de wat ruwere vacht van de Alaska Malamute. Beide hondenrassen hebben een vrij intensieve vachtverzorging nodig.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Alaska Malamute wordt ook uitgebreid behandeld in Alaska Malamute Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Oogkleur bij beide honden

Een ander verschil dat duidelijk te zien is tussen de hondenrassen, betreft de oogkleur. Daar waar de Alaska Malamute vrijwel altijd donkerbruine of zwarte ogen heeft (uitzonderingen daargelaten) kan de Husky ook heel opvallende lichte ogen hebben.

Deze zijn dan lichtblauw of groen waardoor ze niet alleen bijzonder opvallend zijn maar ook voor een heel speciale, doordringende blik bij het dier zorgen.

Honden die veel beweging nodig hebben

Kijk je enkel naar het uiterlijk van beide honden, dan is met name de grootte de belangrijkste factor waarom je juist voor het ene of het andere ras kiest. De Husky is wat kleiner en heeft iets minder ruimte in huis of tuin nodig, maar is nog altijd een hond die niet op een appartement of in een kleine woning gehouden kan worden.

Dit geldt zeker voor de Alaska Malamute. Voor beide rassen geldt dat ze veel beweging nodig hebben en als je daar als baasje nu niet zo van houdt, is het geen geschikt huisdier voor je.

Verschillen in karakter tussen de Alaska Malamute en Husky

Als naar het karakter van beide honden gekeken wordt, zijn daar niet zoveel verschillen te vinden. De Alaska Malamute is een loyale en vriendelijke gezinshond die graag samen met zijn baasje dingen onderneemt. De hond dient een goede en vroegtijdige socialisatie en training te krijgen.

Houd er rekening mee dat het dier een goed jachtinstinct heeft. De hond zal snel achter een prooi aan gaan wanneer hij deze opmerkt. De Alaska Malamute heeft veel beweging en geestelijke uitdaging nodig.

Slimme hond die snel leert

Dit laatste geldt zeker ook voor de Husky. Deze hond gaat geen enkele uitdaging uit de weg, zal puzzels snel oplossen en spelletjes ook rap doorhebben. De hond is een prima familiehond die vriendelijk is tegen iedereen.

De hond is erg intelligent en is makkelijk te trainen om behendigheidsspellen en parcoursen te doen. De Husky is graag bij zijn mensen en wil veel samen ondernemen. Dit geldt ook voor de Alaska Malamute die zeer loyaal is.

Geen honden voor beginners

Voor beide honden geldt dat ze graag werken en actief bezig zijn. Dit betekent dat je veel lange wandelingen met je huisdier dient te maken en samen veel moet ondernemen. Beide rassen hebben veel energie die ze kwijt moeten kunnen zodat ze zich niet gaan vervelen.

Voor beide honden geldt dat ze prima tegen winterse omstandigheden kunnen en bepaald niet gek zijn op warm weer. Beide honden kunnen bijzonder koppig zijn en hebben zeker een eigen wil. Het zijn daarom allebei geen honden voor beginners.

Welke hond past het beste bij welk baasje?

Als je naar het karakter van beide hondenrassen kijkt, dan zit daar echt niet zoveel verschil tussen. Het maakt daarbij dus niet zoveel uit welke van de twee rassen je kiest als baasje. Voor beide honden geldt dat je als baasje niet vies moet zijn van actief bezig zijn, lange wandelingen met je dier moet maken en veel samen onderneemt.

Beide honden hebben een goede training en socialisatie nodig waarbij jij als baasje altijd duidelijk en consequent bent en stevig in je schoenen staat. Beide rassen zijn geschikt voor mensen met een ruime ervaring met honden.

Leer alles over jouw lieve Alaska Malamute

Wil je álles leren over jouw Alaska Malamute? Bekijk dan ook het Alaska Malamute Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een hond schaf je niet zomaar even aan

Kijk altijd goed naar jezelf als persoon en je situatie voordat je überhaupt een huisdier aanschaft. Het dier dient bij jou te passen maar je moet er natuurlijk ook veel tijd en energie in steken en de nodige financiële middelen hebben om het dier alles te bieden wat het nodig heeft.

Een hond is een hele verantwoordelijkheid waar je jaren aan vast zit want je doet het beestje niet weg als je er geen zin meer in hebt. Dit geldt uiteraard voor elk hondenras.

Welk ras kies je?

Vind je het zelf nog altijd erg moeilijk om een keuze te maken tussen beide rassen? Lees dan eerst zoveel mogelijk informatie over de dieren door. Vraag aan andere mensen die een Alaska Malamute of een Husky hebben wat hun ervaringen zijn met de dieren.

Zo kun je voor jezelf beter bepalen welke soort het beste bij jou past. Vind je een Alaska Malamute toch echt wat te groot? Dan is een Husky natuurlijk een prima alternatief. Informeer ook altijd bij goede fokkers naar beide dieren. Zo kom je er namelijk zoveel mogelijk over te weten en maak jij de beste keuze.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Alaska Malamute?

Bekijk dan het Alaska Malamute Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Alaska Malamutes. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Alaska Malamute wilde weten in één compleet e-book!”

Alaska Malamute Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw hond!

  • Wil je een Alaska Malamute kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Alaska Malamute zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Alaska Malamute trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Alaska Malamute de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Alaska Malamutes en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Alaska Malamute Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Alaska Malamute Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Alaska Malamute Handboek interessant zal vinden.

Welkom Malamute vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!